Dzikie Historie: Wieczór z kuchnią bieszczadzką
Kiedy: | Piątek, 29.10.2021 |
---|---|
Gdzie: | Restauracja Folk |
Start: | 19:00 |
Cena: | 249 zł za osobę. |
W ostatni piątek października w restauracji Folk odbędzie się inspirowane kuchnią bieszczadzką wydarzenie „Dzikie Historie – rozdział 1”
W ramach wydarzenia zaplanowano:
- degustację dzikich z natury, oryginalnych, bieszczadzkich przysmaków i alkoholi,
- folkową muzykę na żywo,
- taniec regionalny
Menu degustacyjne:
- Proziak/pasztet z wędzonego pstrąga/warzywa marynowane
- Barszcz biały/ziemniaki puree z palonym masłem i czosnkiem/twaróg
- Pstrąg w palonym maśle/łężnie bieszczadzkie/sos z derenia
- Jagnięcina/piure z grochu/czosnek niedźwiedzi/strudel ziemniaczany z bryndzą
- Stolniki/cebula duszona w maśle/kwaśna śmietana
- Hreczanyki łemkowskie/puree z fasoli/smażone buraki z jabłkami w śmietanie/sos śliwkowy
- Kluski ziemniaczane z czekoladą/kwaśna śmietana/konfitura z pieczonych jabłek
Cena – 249 zł za osobę.
Cena w przedsprzedaży - 219 zł (do 17 października)
Tagi: Spotkanie, Restauracja Folk, Dzikie Historie, kuchnia bieszczadzka
Komentarze
Zaloguj się aby móc dodawać komentarze