Deivos / Straight Hate / Sars

Kiedy: Sobota, 25.01.2020
Gdzie: Vinyl
Start: 19:00
Bilety: 30 / 35 zł
Reklama

DEIVOS
(Death Metal)

Zespół powstał w 1997 r. Pierwsze demo pod tytułem "Praised By Generations" ukazało się w 1999 r. Po kilku latach ciszy, w 2003 r. wydali EP "Hostile Blood" za pośrednictwem Butchery Music, która została entuzjastycznie przyjęta przez podziemną społeczność death metal. W 2004 roku zespół zaczął pisać nowy materiał do swojej pierwszej płyty, która ostatecznie została nagrana początkiem 2006 roku w słynnym Studiu Hertz (Decapitated, Vader). Płyta zatytułowana "Emanation From Below" została wydana w Polsce w listopadzie 2006 r. nakładem Empire Records. Dzięki Metal Mind Productions w styczniu 2008 r. płyta ukazała się w Europie, a następnie w USA.
Pod koniec 2008 roku zespół ponownie wszedł do studia Hertz, aby nagrać swój drugi album „Gospel Of Maggots”. Materiał zyskał uwagę amerykańskiej wytwórni Unique Leader Records, która wydała go w lutym 2010 roku.
Po zmianach w składzie zespół ponownie odwiedził Hertz Studio w lutym 2011 roku, aby nagrać swoją trzecią pełną płytę „Demiurge Of The Void”, która została wydana również przez Unique Leader we wrześniu 2011 roku.
Po czteroletniej przerwie, DEIVOS podpisał kontrakt z Selfmadegod Records, aby wydać swój miażdżący album „Theodicy” (luty 2015). Kolejna płyta zespołu „Endemic Divine” pojawiła się już dwa lata później, również sygnowana znakiem Selfmadegod Rec. W listopadzie 2019 ukazał się najnowszy, szósty album, zatytułowany "Casus Beli".

Dyskografia:
1999 - "Praised by Generations" (Demo)
2003 - "Hostile Blood" (EP)
2006 - "Emanation from Below" (Full-length)
2010 - "Gospel of Maggots" (Full-length)
2011 - "Demiurge of the Void" (Full-length)
2015 - "Theodicy" (Full-length)
2017 - “Endemic Divine” (Full-length)
2019 - "Casus Belli" (Full-length)

Skład:
Hubert - vocals
Tomek - guitars
Diego - guitars
Kamil - bass
Wizun - drums

Kontakt:
www.facebook.com/Deivos
www.deivos.bandcamp.com
www.youtube.com/user/deivosofficial
www.selfmadegod.com
--------------------------------------

STRAIGHT HATE
(Grindcore/Death Metal)

Grindcore'owe tornado z naleciałościami Swe-death metal. Istniejący od 2008 roku Straight Hate ma na swoim koncie serię koncertów, dwa splity oraz dwa pełne albumy. Najnowsze wydawnictwo, "Black Sheep Parade" to bez wątpienia jeden z najmocniejszych grindowych albumów 2019 roku na polskiej scenie. Sobotni wieczór będzie dobrą okazją do sprawdzenia nowego materiału chłopaków na żywo.

Dyskografia:
2014 - "Mental Disorder" (EP)
2014 - "Born to Grind" (Split)
2016 - "Every Scum Is a Straight Arrow" (Full-length)
2016 - "Strawberry Injection / Straight Hate" (Split)
2019 - "Black Sheep Parade" (Full-length)

Skład:
Kuba - vocals
Kamil - guitar
Przemek - bass
Wizun - drums

Kontakt:
FB: https://www.facebook.com/sthtpl/
Bandcamp: https://straighthatepl.bandcamp.com
YT: https://www.youtube.com/watch?v=K0TRKRba3iQ
--------------------------------------
SARS

Formacja SARS powstała w 2018. Założycielem jest gitarzysta Cinek udzielający się w rzeszowskim Jesus Chrysler Suicide. Zespół w połowie 2019 roku ustabilizował swój skład. Tworzą go wokalista Jaro (Youdash), basista Matz (ex. Youdash) i perkusita Surovy (Epitome). Za muzykę odpowiada Cinek, a część liryczną Jaro. Zespół stylistycznie nie chce się szufladkować, ale jak sami twierdzą "jest to cięższa odmiana core". Na koncie SARS są udostępnione dwa single zapowiadające długo-grajka.

Skład:
Jaro - v
Cinek - g
Matz - b
Surovy - dr

Kontakt:
www.facebook.com/SARSband
www.sarsband.bandcamp.com

Youtube:
https://www.youtube.com/watch?v=T-8VunPdGXQ
https://www.youtube.com/watch?v=TId-g4WwobE

Reklama

 

Tagi: Vinyl, Koncert, Deivos, Straight Hate, Sars

Komentarze

Zaloguj się aby móc dodawać komentarze

Reklama




Dzisiaj, 25.02.2020
Jutro, 26.02.2020
Pojutrze, 27.02.2020
Piątek, 28.02.2020
Reklama
Reklama